Bijzondere momenten

Een jongen ruim 16 jaar, komt bij mij voor een geboorte in kaart. De kaarten passen bij zijn geboorte verhaal kloppen precies bij zijn gedrag. Hij leest een kaart voor, je ziet hem schrikken.... WOW man, dit is eng! Die kaart weet wie ik ben! Wanneer wij ook zijn behoefte in kaart hebben gebracht, zie ik dat hij in die 2 weken na de geboorte in kaart al heel veel stappen heeft gezet. Er zit een jongen voor mij die zich bewust is van wie hij is! 

Een mooi aandenken

Tijdens de afsluiting van het tweede jaar van de opleiding, kregen wij van een mede student een presentje.

Wanneer ik het leuk verpakte presentje pak, valt mijn ook op een klein Basje die in een flesje hangt. Kippenvel, een gelijksoortig Basje heb ik mijn vader op onze eerste Vaderdag cadeau gedaan!  Toeval dat deze net in mijn presentje zat? 

Eveline en pap bedankt!

Kind en paard

Wat geweldig! 

Deelnemer, rijdt al enige jaren op een manege,  heeft zoveel geleerd over paarden.  En helaas ook weer te horen gekregen, dat er te weinig begeleiding is bij op en afzadelen. Kinderen die kunnen rijden op een manege,  maar de achtergrond informatie blijft helaas achter. Zo mooi om dan te zien hoe er een stuk kennis EN zelfvertrouwen er al is na 1 dag. Deelnemer ging met een mooie uitstraling naar huis 💞

Love it....

Dag 2, 

Wat weer een geweldige leerzame dag hebben we gehad. Zo heerlijk om te zien hoe de kids genieten van alle nieuwe informatie en hoe zij zichtbaar hun houding veranderen en krachtig in hun schoenen staan. Paarden spiegelen 🐎 love it.

En dan m'n eigen dochter die later tijdens het winkelen vraagt: Mama, hoe weet jij dat allemaal over paarden? Heb jij dat op internet opgezocht? Nee, schat.... al heel veel ervaring met paarden en kinderen 🤩

Ook mee doen? In de zomer wordt Kind en paard meerdere malen aangeboden. Zie agenda voor het aanbod 

 

 

 

 

Eigenlijk houdt ik er niet zo van om op de voorgrond te staan,..... maar toch ben ik erg trots dat ik in de krant sta.  Met het initiatief van het KinderCoachGilde, een luisterend oor voor ouders stond er een mooi stuk in het Roder Journaal van 12 mei!  Dit initiatief zal ook blijven bestaan na de Coronacrisis. 

Een jongen van 9 jaar heeft het op sociaal emotioneel gebied erg zwaar op school. Hij laat zich mee slepen in situaties waar hij eigenlijk niet in wil raken. Tijdens een sessie lopen we een stukje met de paarden. Als gauw merk ik op dat de pony bepaald waar de jongen loopt en continu de jongen aan de kant duwt. Waarop ik hem vragen ga stellen. Een nog geen honderd meter verder op loopt de pony netjes achter de jongen aan. De jongen bepaald waar de pony loopt, de pony volgt. 

Van moeder krijg ik te horen dat de jongen op school veel beter om kan gaan met situaties en hierdoor minder in vervelende situaties terecht komt! 

Een meisje van 11, erg onzeker. Komt bij mij en geeft aan wel met de paarden te willen werken. Tijdens de sessie gaan we met de pony aan de slag. Zij mag de pony laten lopen, onzeker vraagt zij mij hoe het moet. Ik les haar uit hoe ze de pony, aan de hand van paardentaal, in beweging kan krijgen. Ze snapt het en gaat aan de slag. Helaas, de pony verzet geen pas. Ik geef haar een aantal tips en stel haar een aantal vragen. Haar houding verandert tijdens het oefenen. En ja daar gaat de pony. Zo daar stond ineens een meisje met POWER!  Zij heeft het verschil gevoeld EN gezien! 

Jongen 15 jaar, heeft het moeilijk op school. Komt zo nu en dan in situaties waar je liever niet in komt. Tijdens een sessie, waar hij gelukkig zelf om vraagt, besluiten we om een potje te pokeren. Wauw, iets nieuws voor mij. Leuk, interessant, leerzaam lekker een potje pokeren. Gedurende het spel komen er veel gesprekken op gang door de opmerkingen die hij maakt en de vragen die ik hem daarop stel komt de jongen tot prachtige inzichten.  

In verband met de privacy heb ik GEEN foto's van de betreffende personen gebruikt. De bijzondere momenten zijn in overleg met coachee en ouders geplaatst.