Rouw en stervensbegeleiding

Rouwbegeleiding

 

Na het overlijden van een dierbare is er veel verdriet. Dit verlies, heeft impact op jullie leven. Behalve impact, heeft het ook grote gevolgen: lichamelijke, emotionele, relationele maar ook sociale. De daarbij behorende rouw is complex en op zijn zachts gezegd – pijnlijk.

Tijdens de begeleiding, begeleid ik jullie om dit verdriet de ruimte te geven die het nodig heeft. Het verdriet en het gemis zal altijd blijven. Van belang is dat het verdriet er mag zijn. Samen zoeken we naar een weg om het verdriet op de juiste manier mee te nemen in de toekomst.

 

Verlies ervaren en rouwen is voor iedereen verschillend en het komt niet alleen door een overlijden.

Een scheiding, een verhuizing, wisselen van school zijn gebeurtenissen die veel impact hebben op een kind (of volwassene).  

 

Ook wanneer er sprake is van rouw door een van deze gebeurtenissen, kan ik kinderen en hun ouders hier in begeleiden.

 

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we kijken wat ik voor jullie kan betekenen. 

 

Stervensbegeleiding:

 

Allereerst mijn medeleven met wat jullie nu meemaken en jullie nu overkomt. Je zocht naar een onderwerp en daardoor ben je op mijn website terecht gekomen.

 

Een verlies, ongeacht welke heeft impact op jullie en jullie leven, kun je niet verwerken. Het verlies blijft altijd bestaan.  

My Way Amigo richt zich voornamelijk op het begeleiden tijdens een stervensproces binnen een gezin. Dit kan zijn wanneer een kind of ouder ongeneeslijk ziek is.

 

Wanneer je te horen krijgt dat jij ziek bent of je kind ziek is en het leven nog maar kort zal zijn, is dit moeilijk te bevatten.

Je kunt worden overspoeld door emoties, onzekerheden, gevoelens en gedachten.

Wanneer je kind ernstig ziek is, is het vaak moeilijk om dit proces te doorlopen. 

Steun bij het afscheid nemen en praten over je gevoelens rondom het sterven geeft ruimte en houvast. Hierdoor kun je meer rust en vrede vinden in de laatste fase van het leven van je kind of van jezelf. 

Wanneer papa of mama ernstig ziek is en komt te overlijden, heeft dit zeer veel impact op de kinderen.  Je eigen verdriet en het verdriet van je partner, zijn soms zo heftig dat er weinig ruimte is voor het steunen of de juiste manier van begeleiden van de kinderen. Als stervensbegeleider kan ik ook voor de kinderen een steun zijn tijdens dit proces.

 

Hoe gaat het stervensbegeleiding in zijn werk?

Wanneer je besluit om mij te bellen, volgt er eerst een kennismakingsgesprek.

Wanneer er overgegaan wordt naar een begeleidingstraject volgt er een intake, bij jullie thuis.

De begeleiding zal op locatie (thuis, ziekenhuis, hospice) plaats vinden.

 

Jullie proces en wensen staan centraal. Jullie hebben zelf de controle over de invulling (het doel en de gespreksonderwerpen) van de begeleiding.‚Äč