Trajecten Kindercoaching

Wanneer je naar je kind kijkt, springen de tranen in je de ogen.

Jij ziet een puur kind, die zich diep van binnen niet gelukkig voelt. Jij wilt zo graag dat je kind zich prettig voelt, gelukkig is.

Jouw kind voelt zich niet begrepen, is verdrietig of wordt gepest. Deze gevoelens vertalen zich naar gedrag dat onwenselijk is, op school in de klas of tijdens de training. 

Of jouw kind trekt zich juist erg terug, kan niet genieten van alle moois om zich heen. 

 

Je kind is bijvoorbeeld gefrustreerd, waardoor hij of zij vanuit die frustratie boos wordt, wat zich uit in woede aanvallen. 

Wanneer jij hierover wil praten met anderen, bijvoorbeeld de huisarts, de hulpverlening of andere partijen, heb jij het gevoel dat zij jou niet begrijpen. 

 

Alle aandacht komt te liggen op de het "probleem" gedrag. Terwijl jij voelt en weet dat er heel iets anders speelt.  

Je wilt zo graag weten wat de reden is dat hij zo doet zoals hij doet.  Alleen hoe kom je erachter, wanneer je bij niets en niemand de steun en het vertrouwen kan vinden, die je nodig hebt?   

 

My Way Amigo, kindercoaching kan jou daarbij helpen! Na meer dan 20 jaar ervaring in het werken met kinderen (met gedragsproblemen) weet ik dat elk kind een of meerdere redenen heeft om bepaald gedrag te vertonen.  EN weet ik dat het anders kan!

Je kan kijken wat maakt dat een kind doet hoe hij doet! 

Citaat van een ouder: 

Echt Respect Kiki, wat jij met hem bereikt…… Daar kan geen jaren hulpverlening tegen aan. Je weet niet half hoe dankbaar ik ben!  

In een persoonlijk traject kijk ik mee naar wat de oorzaak kan zijn van gedrag en bied ik handvaten en praktische technieken. Want ik geloof dat gedrag een boodschap heeft en niet voor niets is. 

De inhoud van de trajecten zijn persoonlijk, zij zijn sterk gericht op de zorgvraag van een kind en zijn/haar gezin. Geen situatie is hetzelfde.   

Het Mirre traject

Kennismakingsgesprek

Intake

4 kind sessies   

2 ouder sessies

Eind evaluatie  

Terugkom sessie na 6 weken 

Citaat van een ouder: 

Bij deze wil ik jou nogmaals laten weten hoe jij mijn vrijheid hebt terug gegeven! Woorden kunnen niet zeggen hoe dankbaar ik je ben! 

Veel liefs, ......

Het Waylon trajec

 

 Kennismakingsgesprek

Intake

8 kind sessies   

3 ouder sessies (incl. geboorte en behoefte in kaart)

Tussenevaluatie  

1 evaluatie  

Terugkom sessie na 6 weken 

Deze trajecten zijn slechts een format waar vanaf ik vaak afwijk, omdat niet geen enkele zorgvraag gelijk is.   


Ieder traject start ik altijd met (gratis) kennismakingsgesprek, waarbij we kijken wat het beste bij de zorgvraag past. (Dit kan ook telefonisch of via Beeldbellen)

 

Daarna volgt er een intake met (een van) de ouders. Hier richten we ons op het helder krijgen van de zorgvraag en kijken we welke stappen we kunnen nemen om de zorgen weg te kunnen nemen.

Vaak maak ik gebruik van “Aangenaam kennismaken”, een coach tool waarbij mooie inzicht gevende gespreken tot stand komen.


De eerste  kind sessie  staat in het teken van het “Coacheespel”,  een inspirerend spel waarbij je op een speelsgewijze inzichten krijgt in hoe je met gebeurtenissen omgaat, hoe jij over dingen  denkt, hoe jij reageert en dergelijke.


Deze 2 tools sluiten heel mooi op elkaar aan en geven veel inzichten in de zorgvraag. Deze inzichten kunnen we gebruiken om een stappenplan te  maken.  

Bij het Waylon traject staan de eerste twee ouder sessies in het teken van “Geboorte en Behoefte in kaart”.


Welke invloeden heeft het geboorteverhaal op het gedrag van een kind?  Wanneer er duidelijk is welke invloeden een geboorteverhaal heeft op het gedrag van een kind, is het belangrijk om oude patronen te doorbreken. En te kijken naar de behoeften van een kind. Dit kunnen hele simpele dingen zijn, bijvoorbeeld het gevoel hebben dat hij zelf iets kan afronden, zonder meteen ergens hulp bij te krijgen. 

Binnen de trajecten zet ik soms ook de paarden in. De paarden fungeren als spiegels waardoor een coachee kan ervaren dat gedrag, handelingen en kleine subtiele signalen al reacties opleveren bij de paarden.   

 

 

Traject prijzen* zijn op aanvraag, elke zorgvraag is immers anders. Wanneer er tijdens een traject meer of minder sessies nodig zijn, worden de kosten hierop aangepast. 

 

Uiteraard kun je ook kiezen voor losse sessies, dan betaal je  €70,-per sessie. 

 

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis. Neem contact met mij op en we kijken samen wat we kunnen doen.

*Mocht het financieel moeilijk worden, dan valt er altijd wat te regelen.